Sushi

Du behöver

  • 1 noriblad
  • 2 dl färdigblandat sushiris
  • 0,5 tsk utblandad wasabi eller färdig wasabi på tub
  • 0,5 avokado, skuren i strimlor
  • 2 crabsticks, delade på längden

Gör så här

  1. Lägg ett noriblad med blanka sidan nedåt på en bambuplatta. Bred ut riset över noribladet. Lämna 2 cm på översta änden av bladet fritt från ris. Rislagret bör vara knappt 1 cm.
  2. Lägg ut en horisontell sträng wasabi mitt på rislagret. Lägg sedan på avokadostrimlor och delade crabsticks.
  3. Fukta sjögräsfliken som lämnas från ris med vatten och rulla försiktigt bembumattan mot den risfria kanten och krama ihop.
  4. Om man lyckats klistras sjögräsbladen ihop sig till en tät rulle och fyllningen hamnar i mitten på rullen. Skär ca 1 cm tjocka skivor med vass kniv. Riset är kladdigt, så fukta kniven mellan skivorna så blir det elegant skuret.
  5. Servera med japansk soja och gari (inlagd ingefära).
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept