Strömming med äpple- kapris och rödlöksvinägrett

4

Du behöver

  • 500 g strömmingsfiléer
  • salt, peppar
  • 2 msk smält smör + 50 g smör

Äpple- kapris och rödlöksvinägrett:

  • 1 rödlök
  • 1 äpple, gärna Ingrid Marie
  • 2 msk smör
  • 2 msk kapris
  • 2 msk solrosolja
  • 1 ?2 tsk honung
  • färskpressad saft från 1 citron
  • salt, kryddpeppar
  • Garnering:
  • 2 msk smör
  • hackad persilja

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Skala, dela, kärna ur och finhacka äpplet.
  2. Stek det hackade i smöret utan att ta färg. Blanda i kaprisen, oljan, honungen och citronsaften.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Sätt ugnen på 200gr. Skölj strömmingen och klipp av ryggfenorna. Vik ihop strömmingen på längden och lägg på en plåt. Salta, peppra och pensla med smöret. Sätt plåten i mitten av ugnen 4?5 min. Lägg strömmingen på ett fat.
  5. Låt smöret bli ljusbrunt i en liten panna. Ringla det över strömmingen. Garnera med persiljan. Servera med vinägrett och ett gott knäckebröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept