Stora räkor med romescosås

Du behöver

  • 12-16 stora räkor
  • 1 dl olivolja
  • 150 g skalade mandlar
  • 3 skivade vitlöksklyftor
  • 1 liten lök, finhackad
  • 2 torkade röda chilifrukter, urkärnade och finhackade
  • 3 mogna tomater, skalade, i tärningar
  • 0,5 paprika, i tärningar
  • 1 lagerblad
  • 2 skivor rostat bröd, i tärningar
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Bryn mandel, lök och vitlök guldbrunt i oljan. Smula i ett lagerblad. Tillsätt chili, tomat och paprika. Låt blandningen koka ihop till krämig konsistens. Tillsätt bröd och chili. Mixa. Späd med lite vatten och smaka av med salt, peppar och vinäger.
  2. Stek räkorna i olivolja.
  3. Lägg i räkorna och låt dem dra i såsen någon minut. Servera anrättningen varm.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept