Spenat & kesofylld rotsakskaka

4

Du behöver

  • 10,5 msk olivolja
  • 400 g potatis, råriven
  • 200 g palsternacka & morot, råriven
  • 500 g keso med chilismak
  • 4 st tomater (gärna plommontomater) skivade
  • färsk spenat eller ruccolasallad
  • fetaost
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Blanda potatisen och rotfrukterna, forma till fyra tunna kakor och stek dem frasiga i olivoljan. Salta och peppra.
  2. Ta upp kakorna och lägg två av dem på ett ungssäkert fat. Fördela spenat, tomat och keso eller fetaost ovanpå och avsluta med att lägga de andra två potatiskakorna över fyllningen.
  3. Värm de fyllda potatiskakorna i ugn 200 grader ca 10 minuter. Servera med en frisk sallad med inslag av krasse och groddar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept