Sparris med ruccola och pinjenötter

4

Du behöver

  • 1 knippa vit sparris
  • 1 knippa grön sparris
  • 1 knippa ruccola
  • 1 kruka basilika
  • 0,5 knippa salvia
  • 1 citron
  • 1 msk salt
  • 1 msk strösocker
  • 150 manchegoost
  • 1 dl olivolja
  • 1,5 dl pinjenötter

Gör så här

  1. Skala sparisen och skär bort rotändarna. Koka upp vatten. Ha i socker och salt och saften av 1/2 citron. Tillsätt den vita sparrisen och sjud ca 5 minuter och låt sparrisen därefter vila i vattnet, under lock. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna till de är gyllenbruna. Värm 1/2 dl olivolja i en stekpanna och lägg i den gröna sparrisen. Lättstek den runtom i 4-5 minuter. Slå av vattnet till den vita sparrisen och lägg ner den tillsammans med den gröna. Sänk temperaturen i pannan. Hacka salvian och riv basilikan. Ta bort de grova stjälkarna från ruccolan. Lägg alltihop över sparrisen. Riv också skalet av en halv citron och pressa saften över. Grovriv manchegon. Strö över nötter och ost och ringa olivolja på sparrisen. Ha lite grovt salt på toppen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept