Spanska knyten med krispig sallad

4

Du behöver

  • 4 ark Vårrulledeg
  • 150 g färsk getost
  • blandade örter, t ex persilja, timjan, basilika
  • 1 vitlökskorv, skivad
  • 1 dl olivolja
  • 2 äggulor
  • 12 coctailtomater
  • 1 silverlök
  • 2 dl gröna oliver
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 romansalladshuvud
  • 0,5 endivesallad

Gör så här

  1. Lägg ut de fyra arken och pensla lite olivolja på. Fördela getosten, vitlökskorven och hälften av örterna mitt på arken. Pensla kanterna med ägula och limma ihop till små knyten eller paket. Stek dem i olivolja sa 4 minuter på var sida. Dela tomaterna, skiva löken, skölj salladen och plocka bladen. Ta en stor skål och blanda 2 msk olivolja och vinägern. Marinera löken och tomaterna och tillsätt resterande örter och vänd ner salladen. Blanda väl. Lägg upp salladen och servera med knyten ovanpå.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept