Sotad sparris med souvasfläsk, västerbottensost och krutonger

4

Du behöver

  • 12 skivor souvasfläsk alt. rökt sidfläsk
  • 1 knippe grön sparris
  • 1 knippe vit sparris
  • 2 skivor kavring
  • 50 g riven Västerbottensost
  • 4 msk olivolja
  • 1 ask sockerärtsskott
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Ansa sparrisen.
  2. Stek fläsket utan fett i en stekpanna på medeltemperatur tills det blivit krispigt.
  3. Lägg fläsket på ett hushållspapper så att överflödigt fett rinner av.
  4. Skär kavringsskivorna i stavar och rosta i panna tills de blir krispiga.
  5. Sautera sparrisen med olivolja i en teflonpanna på medeltemperatur i några minuter så att de tar lite färg men bibehåller spänsten.
  6. Varva fläsket, sparrisen, sockerärtskotten och krutongerna direkt på tallriken. Strö över den rivna osten och häll över lite olivolja. Salta och peppra efter smak.
  7. Snapsrekommendation: Gammal Norrlands Akvavit
  8. Gammal Norrlands Akvavit är en klassisk akvavit med kummin, anis och fänkålskryddning, och den är dessutom avrundad med sherry.
  9. Västerbottensost och annan lagrad ost smakförhöjs av den klassiska akvavitkryddningen medan sherryn på ett fint sätt rundar av den rökta karaktären i souvasfläsket så att också sparrisens milda smak framträder.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept