Soho duck noodles

4

Du behöver

  • 1 ankbröst
  • 2 msk tärnad mango
  • 2 msk sweet chili
  • saft och skal från 1 lime
  • svartpeppar
  • 12 shiitakesvampar
  • 1 spansk pepparfrukt
  • 1 pak soi
  • 10 dl svampbuljong
  • 1 pkt glasnudlar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Blanda samman mango, sweet chili, limeskal, limesaft och nymald svartpeppar. Stek ankbröstet med skinnet ner i en panna i ca 10 min så att fettet smälter bort och skinnet blir krispigt. Slå bort allt fett. Bryn andra sidan. Lägg över bröstet på ett ugnssäkert fat i ugnen ca 8 minuter. Köttet ska vara lite rosa. Ta ut det och låt det vila medan nudlarna kokas. Skiva svampen. Strimla pepparfrukten fint. Grovstrimla pak soi. Koka upp svampbuljongen, tillsätt svamp, chili och pak soi och till sist nudlarna. Låt koka en minut. Lägg upp nudlar, buljong, svamp och pak soi i koppar. Skär ankbröstet i tunna skivor och lägg dem på toppen i koppen. Häll mangosåsen över och servera med pinnar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept