Smörstekt rödspättafilé med gubbrörepotatis

4

Du behöver

  • 600 g rödspättafiléer
  • 2 msk smör
  • ströbröd
  • salt och vitpeppar
  • 12 nykokta potatisar
  • 1 rödlök
  • 2 löskokta ägg
  • 1 burk ansjovisfiléer
  • 10 dillvippor

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i små tärningar. Skala och finhacka löken. Skala och skär äggen i bitar. Dela ansjovisen i grova bitar. Blanda försiktigt med dill, gräddfil och creme fraiche i en skål. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite ansjovisspad.
  2. Salta och peppra fiskfiléerna. Låt smöret bli ljusbrunt i en stekpanna. Stek fiskfiléerna ca 2 minuter på varje sida och servera med gubbrörepotatisen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept