Smördegshus med svamp à la Greque och gulbetor

4

Du behöver

  • 2 st djupfrysta smördegsplattor
  • 1 st äggula
  • 4 st gulbetor
  • 4 st schalottenlökar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 250 g blandad svamp, t ex champinjoner, shiitake, ostronskivling
  • 2 msk olivolja
  • st citron, det rivna skalet
  • 1 st tomat
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 4 msk tomatfond eller tomatjuice
  • 2 msk kesella eller getost
  • 2 msk finhackad persilja
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela smördegsplattorna på mitten. Pensla med äggula. Lägg dem på en plåt och grädda i ca 10 min.
  3. Koka gulbetorna ca 25 min. Skala dem varma.
  4. Skala och skiva schalottenlök och vitlök. Skär svampen i bitar. Skär tomaten i tärningar.
  5. Fräs lök och svamp i olivoljan så att de tar lite färg. Tillsätt citronskal, tomattärningar, vinäger, tomatfond eller tomatjuice. Smaka av med salt och peppar.
  6. Dela gulbetorna i klyftor och blanda med kesella eller getost. Krydda med persilja, salt och peppar.
  7. Dela de avsvalnade smördegsplattorna i lock och botten. Fyll smördegsplattorna med svamp. Lägg upp gulbetorna vid sidan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept