Smördegsflarn med lök, oliver och timjan

4

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • 2 msk olivolja
  • 1,5 dl grovriven vällagrad ost
  • 0,5 dl svarta oliver med kärna
  • 0,5 dl gröna oliver med kärna
  • salt
  • 2 plattor smördeg
  • Sallad:
  • 1 st frissésallad
  • 2 st citroner
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 3 st kokta sötpotatisar
  • 2 msk akaciahonung
  • 1 kruka vattenkrasse

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär löken i ringar. Repa bladen från rosmarinkvistarna. Finhacka bladen. Blanda lök, rosmarin och olivolja i en bunke. Tillsätt ost och oliver. Smaka av med salt. Kavla ut smördegsplattorna tunt. Dela dem på mitten och nagga med en gaffel så att de inte stiger så mycket när de gräddas. Lägg smördegsplattorna på en plåt och fördela blandningen ovanpå. Grädda i ugn tills de blir gyllenbruna, ca 15 minuter. Ta ut plåten och servera flarnet ljummet.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept