Små jordärtskockor i citroncrème med löjrom och rödlök

4

Du behöver

  • 24 små jordärtskockor
  • 4 dl mjölk, 3%
  • 1 gul lök
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk citronolivolja
  • 2 msk smör
  • salt
  • vitpeppar
  • 0,5 knippe gräslök
  • 4 msk löjrom (eller annan rom)
  • 0,5 rödlök

Gör så här

  1. Skala och ansa skockorna som stora stenkulor. Koka upp mjölken och låt dem koka precis klara i den. Lyft upp skockorna och låt dem svalna snabbt. Skala och hacka löken fint och lägg den i mjölken. Häll i grädden och låt reducera tills ca 2,5 dl återstår. Häll i citronoljan. Mixa i smöret med hjälp av en mixerstav till en krämig sås. Lägg i skockorna och smaka av med salt och vitpeppar. Vänd sist i finskuren gräslök. Fördela skockorna på tallriken. Lägg på en matsked löjrom format som ett ägg. Fördela fint hackad rödlök över.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept