Sill och strömmingsskola

4

Du behöver

  • 1 kg hel strömming
  • 1 kg strömmingsfile
  • sill
  • 1 flaska ättika
  • salt
  • olivolja
  • kapris
  • 2 st citroner
  • 2 burkar äkta anjovisfiléer
  • dill, gräslök, persilja, basilika
  • 1 burk soltorkade tomater
  • smör
  • 3 dl grädde
  • ströbröd
  • 1 st röd paprika
  • gröna oliver med kärna
  • socker
  • 2 st äpplen röda svenska
  • skånsk senap
  • rapsolja

Gör så här

  1. Gör en lag av 2 dl ättika, 1 l vatten och 0,5 dl salt, drag skinnet av strömmingen och låt ligga i lagen över natten. Låt filéerna rinna av blanda med olivolja, kapris samt citron.
  2. Smörj en plåt med olja lägg på strömmingen krydda med salt och peppar kör in i ugn 10 min, lägg upp på fat garnera med röd paprika och gröna oliver.
  3. Rulla strömmingen med skinnet ut i en smörad form. Blanda anjovis grädde och slå över, på med hackade örter och ströbröd. kör in i ugnen ca 15 min.
  4. Smaklig spis.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept