Senap- och persiljemarinerad kycklingfilé

4

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • Marinad:
  • 2 msk dijonsenap
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 2 msk solrosolja
  • salt
  • svartpeppar

Avokado- och fetaostsallad:

  • 150 g fetaost
  • 4 st tomater, gärna gula
  • 2 st avokado
  • blandad grönsallad
  • 1 knippe gräslök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda till en marinad av senap, persilja, solrosolja, salt och svartpeppar.
  3. Lägg ner kycklingbrösten i marinaden, gärna i ett par timmar.
  4. Ta upp kycklingbrösten och lägg dem i en smord ugnssäker form. Stek dem i ugnen tills de är färdiga, ca 15 min.
  5. Skär fetaost, tomater och avokado i mindre bitar.
  6. Dela salladen i bitar. Klipp gräslöken.
  7. Blanda tomater, fetaost och avokado i en bunke. Vänd ner sallad och gräslök. Salta och peppra.
  8. Skär varje kycklingfilé i fyra skivor. Blanda ner dem i salladen och servera genast, så att salladen inte tappar i spänst.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept