Sardellspäckad havsabborre med fänkålssallad och rostad paprika

Du behöver

  • 600 g havsabborrfilér, el gös el abborre
  • 1 ask sardellfilé
  • 1 fänkål
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 citron
  • 4 salladslökar
  • 1 knippa gräslök
  • 1 burk rostad paprika
  • 1 gemsalladshuvud, el sommarvitkål
  • 1 endivesallad
  • 1 dl oliver
  • grovt salt
  • peppar

Gör så här

  1. Dela fisken i fyra lika stora delar. Skär en ficka i fisken och lägg i en sardellfilé i varje. Marinera i olivolja. Strimla fänkål och salladslök fint. Hacka gräslöken och lägg grönsakerna i en skål. Ha på citronsaft, olivolja och lite grovt salt. Lår marinera några minuter. Lägg upp paprika, oliver och resterande sardeller på ett fat. Lägg ut salladen. Halstra fisken 3 minuter på var sida, och servera till färnkålssalladen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept