Rostade rödbetor med cheddartoast

4

Du behöver

  • 6 rödbetor
  • solrosolja
  • 1 äpple, gärna Ingrid Marie
  • 1 litet knippe dill
  • 1 litet knippe persilja
  • sockerärtsskott, eller annan spröd sallad
  • 0,5 huvud romansallad
  • 0,5 huvud bladsallad
  • 2 msk lätt-crème fraîche
  • 80 g riven lagrad ost
  • grovt bröd
  • 0,5 citron
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt och peppar
  • lite riven pepparrot
  • olja

Gör så här

  1. Skala och klyfta rödbetorna. Häll på en neutral olja och salta. In i ugnen på 200 grader i 30-40 min.
  2. Riv osten grovt och blanda ner i crème fraîchen. Bred ut på grovt bröd och kör med i ugnen de sista 5 min.
  3. Tärna äpple. Gör en vinägrett med senapen, saften från citronen och 2 msk olja. Blanda ner äppelbitarna så att de får ligga i vinägretten ett litet tag. Hacka persilja, dill och sockerörtsskott grovt. Blanda med romansallad och bladsallad i en stor skål, och häll i vinägretten och äpplet. Salta med lite grovt salt.
  4. Lägg salladen på ett fat och toppa med rödbetorna. Lägg toasten ovanpå och avsluta med färskriven pepparrot.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept