Rostad potatis med gulbetssallad

4

Du behöver

  • 8 välborstade potatisar
  • 4 gulbetor
  • 1 gul lök
  • 1 litet knippe färsk timjan
  • flingsalt
  • 100 g rökt sidfläsk
  • salt
  • vitpeppar

Kesodressing:

  • 2 msk svensk söt senap
  • 1 saltgurka
  • 2 dl naturell keso
  • 0,5 knippe dill
  • 0,5 knippe gräslök
  • blandad sallad (mild smak)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka gulbetorna, dela de största på hälften. Koktid: ca 40 min.
  3. Skär bort ändarna på potatisarna och dela dem på mitten. Sätt stubbarna i en ugnsfast form.
  4. Skär löken i små bitar och placera lite lök på varje potatisstubb. Strö på timjan och salt. Skär tunna skivor av fläsket och placera en skiva på varje stubbe. Peppra. Kör potatisen i ugn, ca 1/2 timme.
  5. Kesodressing:
  6. Finhacka saltgurka. Lägg ned saltgurka i en skål med senap och keso. Rör om.
  7. Grovskär dill och gräslök. Riv ned blandsallad på ett fat. Vänd ned örterna försiktigt på fatet.
  8. Kyl ned de kokta gulbetorna i kallt vatten. Skala betorna och skär klyftor. Lägg klyftorna i en skål och vänd runt med salt, lite socker och lite av dressingen.
  9. Lägg upp betorna på salladsfatet och lägg även på klickar med kesodressing. Avsluta med potatisstubbarna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept