Potatisläfsa med matjessill, rödlök och gräddfil

4

Du behöver

  • 4 st potatisar
  • 1 gul lök
  • 1 ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • salt och vitpeppar
  • 2 msk smör
  • 1 burk matjessill, finhackad
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 knippe gräslök, finskuren
  • 1 delikatessgurka, finhackad
  • 2 kokta ägg, finhackade
  • 1 dl gräddfil
  • dill

Gör så här

  1. Riv potatisen och löken fint och blanda med ägget och vetemjölet. Smaksätt med salt och vitpeppar. Bryn smöret och stek en tunnläfsa i en stor teflonpanna ca 3 minuter på var sida. Blanda matjessillen, rödlöken, gräslöken, gurkan och äggen. Bred ut det över läfsan. Sätt gärna ett lock över så att blandningen blir lite ljummen. Avsluta med att klicka ut lite gräddfil och garnera med dillvippor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept