Potatis- och persiljesoppa med rimmat bogfläsk

4

Du behöver

  • 4 potatisar, gärna Princess
  • 1 gul lök
  • 1 persiljerot alt. palsternacka
  • 1 knippe persilja
  • 1,29 liter grönsaksbuljong
  • 2 skivor fullkornsbröd
  • 3 skivor rimmat bogfläsk
  • 1 citron
  • salt

Gör så här

  1. Skala och tärna potatisarna, löken och persiljeroten och tillsätt därefter timjan. Fräs det i några minuter utan att det tar färg och späd med buljongen. Låt koka i ca 10 - 15 min, mixa med hälften av persiljan och smaksätt med salt och citronsaft. Skär bogfläsket i tärningar och knaperstek det. Rosta fullkornsbrödet i tärningar i torr panna, grovhacka persiljan och blanda alltsammans med lite rivet citronskal.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept