Potatis- och champinjonläfsa

4

Du behöver

  • 300 g rimmat skivat fläsk
  • 4 st skogschampinjoner
  • salt
  • vitpeppar
  • 0,5 st gul lök
  • 4 st potatisar
  • 1 st ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • 50 g riven prästost
  • smör
  • rårörda lingon

Gör så här

  1. Knaperstek fläsket. Lägg upp det på hushållspapper och låt det rinna av.
  2. Skiva svampen och fräs den i smör. Salta och peppra.
  3. Skala lök och potatis. Grovriv löken och finriv potatisen.
  4. Blanda lök, potatis, ägg, mjöl och ost.
  5. Smält lite smör i en stekpanna. Häll hälften av smeten i stekpannan.
  6. Fräs på låg värme 4 min. Vänd och stek andra sidan 4 min, vänd läfsan en gång till och stek tills potatisen är klar, 3-4 min.
  7. Stek andra hälften av smeten på samma sätt.
  8. Lägg fläsket och svampen på läfsan. Servera med smält smör och rårörda lingon.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept