Potatis- och champinjonläfsa

15 november 2007
4

Du behöver

  • 300 g rimmat skivat fläsk
  • 4 st skogschampinjoner
  • salt
  • vitpeppar
  • 0,5 st gul lök
  • 4 st potatisar
  • 1 st ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • 50 g riven prästost
  • smör
  • rårörda lingon

Gör så här

  1. Knaperstek fläsket. Lägg upp det på hushållspapper och låt det rinna av.
  2. Skiva svampen och fräs den i smör. Salta och peppra.
  3. Skala lök och potatis. Grovriv löken och finriv potatisen.
  4. Blanda lök, potatis, ägg, mjöl och ost.
  5. Smält lite smör i en stekpanna. Häll hälften av smeten i stekpannan.
  6. Fräs på låg värme 4 min. Vänd och stek andra sidan 4 min, vänd läfsan en gång till och stek tills potatisen är klar, 3-4 min.
  7. Stek andra hälften av smeten på samma sätt.
  8. Lägg fläsket och svampen på läfsan. Servera med smält smör och rårörda lingon.
Visa mer
Kommentera receptet
Paskkampanj

Fler goda recept