Pot-au-feu med potatis och kyckling

4

Du behöver

  • 1 hel stor kyckling eller 2 st lår och 2 st bröst
  • 2 st gula lökar i bitar
  • 1 morot i bitar
  • 3 krossade vitlöksklyftor
  • timjan
  • lagerblad
  • vitpepparkorn
  • salt
  • 8 st blå kongopotatisar
  • 1 morot
  • 1 bit rotselleri
  • 1 palsternacka
  • 1 liten purjolök

Gör så här

  1. Skär ut lår- och bröstfileérna och lägg dem tillsammans med skrovet och grönsakerna i en kastrull. Häll på kallt vatten så det täcker, koka upp, skumma av och tillsätt kryddorna. Låt sjuda i ca 45 minuter, skumma av då och då.
  2. Lyft upp kycklingbitarna när de är färdiga, lägg dem på en tallrik och täck med plastfilm så de hålls varma medan grönsakerna kokar färdigt.
  3. Sila över buljongen till en annan kastrull och koka ihop den tills ca 1 liter återstår. Under tiden, skala och skär (tournera) potatis och grönsaker i fina bitar, lägg dem i buljongen mot slutet av kokningen så att de är lagom kokta tills pot-au-feun är färdig.
  4. Red eventuellt av med lite arrowrot utrört i kallt vatten, lägg i kycklingbitarna och servera grytan direkt på bordet med ett gott bröd och sallad till.
  5. Garnera gärna med lite färska örter t.ex. persilja eller timjan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept