Pil provence

4

Du behöver

  • 12 st pilgrimsmusslor
  • 8 små potatisar
  • 8 cocktailtomater
  • 0,5 Paket bacon
  • 0,5 Paket harricot verts (100g)
  • 80 g smör
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tomater
  • 1 knippe timjan
  • 1 litet knippe persilja finhackat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 120 grader
  2. Sätt på en kastrull med vatten.
  3. Rosta cocktail tomaterna i ugn med lite timjan salt och peppar i ca 40 min
  4. Skiva potatisen i tunna skivor.
  5. Skär baconet i små små tärningar och stek knaprigt i stekpanna, slå av på papper.
  6. Skålla tomaterna i det kokande vattnet ca 30 sek kyl ner, skala, kärna ur och tärna till små fina bitar.
  7. Riv vitlöken fint, på rivjärn, hacka persilja och blanda med smöret till ett gott vitlökssmör.
  8. Råstek potatisen i panna med en msk olivolja på svag värme ca 4 min, tillsätt harricot verts och låt steka med ca i min, tillsätt därefter tomat tärningarna avsluta med att låta vitlökssmöret smälta över alltsammans.
  9. Halstra pilgrimmsmusslorna, i het panna ca 1 min per sida .
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept