Parmesancrêpes med kyckling, svamp och spenat

4

Du behöver

Crêpessmet:

  • 1,5 dl mjöl
  • 2 dl mjölk
  • 2 st ägg
  • 3 msk parmesan, finriven
  • 0,33 tsk salt
  • 1 msk smält smör

Fyllning och gratinering:

  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 st gul lök
  • 4 st skogschampinjoner
  • 2 klyftor vitlök
  • smör
  • 100 g färsk bladspenat
  • lite riven muskotnöt
  • salt
  • vitpeppar
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,75 dl färskriven parmesan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 275 grader.
  2. Vispa mjölet med lite av mjölken till en klimpfri smet. Tillsätt resten av mjölken, ägg, salt, parmesanost och smält smör.
  3. Strimla kycklingfiléerna. Skala och grovhacka löken. Skiva champinjonerna. Skala och skiva vitlöken. Fräs allt i smör tills det får fin färg. Vänd ner spenaten. Smaka av med muskot, salt och peppar.
  4. Grädda tunna pannkakor. Lägg tre matskedar fyllning på varje pannkaka, rulla ihop och lägg i en ugnssäker form.
  5. Koka upp grädde och parmesan i en kastrull.
  6. Häll det över pannkakorna och gratinera tills det har fått fin färg, ca 5 min.
  7. Servera gärna med en krispig sallad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept