Moules à la crème

4

Du behöver

  • 1,5 kg färska blåmusslor med skal
  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 knippa färsk timjan
  • 2 msk olja
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 2 dl vispgrädde
  • Garnering:
  • hackad persilja

Gör så här

  1. Borsta och skölj musslorna. Släng bort de öppna musslor som inte sluter sig när du knackar på dem.
  2. Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs lök, vitlök och timjan i en stor
  3. Kastrull, 3-5 minuter. Tillsätt vinet och koka upp. Lägg i musslorna och
  4. Koka dem på stark värme under lock tills de öppnat sig, cirka 3 minuter.
  5. Skaka på grytan ett par gånger under tiden. Släng bort de musslor som inte öppnat sig.
  6. Ta upp musslorna ur kastrullen när de kokat klart. Tillsätt 2 dl vispgrädde till musselbuljongen. Reducera i cirka 5 minuter. Lägg tillbaka musslorna i kastrullen och låt dem bli varma.
  7. Lägg upp i djupa tallrikar och strö över hackad persilja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept