Morotsrakor

4

Du behöver

  • 3 morötter
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk akaicahonung
  • 2 äggulor
  • 2 msk maizenaredning
  • 1 knippe salvia
  • 1 dl kesella gourmet
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • olivolja

Gör så här

  1. Riv morötterna och blanda med äggulor och maizena.
  2. Smaka av med honung, finhackad salvia och vitlöken, salt och svartpeppar.
  3. Stek små rakor i smör och olivolja på medeltemperatur. Lägg en liten klick med kesella i mitten och ha på lite mer morötter. Vänd och stek vidare på andra sidan, ca 2-3 min på var sida.
  4. Servera rakorna med grovhackade örter som garnityr eller som bufférätt.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept