Mikrotorsk

4

Du behöver

  • 600 g torskfilé
  • smör
  • 0,5 zucchini
  • 0,5 kålhuvud
  • 1 lök
  • 1 paprika
  • 2 tomater
  • 8 kronärtskockor, inlagda på burk
  • saft från 1 citron
  • 0,5 dl vitt vin
  • 1 dl oliver
  • 1 knippe persilja
  • 4 potatisar, kokta och kalla
  • salt och vitpeppar
  • smör
  • 4 tallrikar

Gör så här

  1. Pensla lite smör på tallrikarna. Lägg torskfilé på tallrikarna.
  2. Skär ned grönsakerna. Lägg lite smör i panna och lägg i zucchini, kål och lök. Inte för hög värme.
  3. Salta och peppra.
  4. Skär ned kronärtskockor. Tillsätt skockor, tomat och paprika i panna.
  5. Fräs på lite och dra av plattan. Pressa i citronsaft och häll i vin. Rör om och låt puttra lite till. Låt grönsakerna kallna i kylen.
  6. Skala potatisen och skär ned i tunna skivor.
  7. Lägg potatisskivor på tallrikarna med fisken. Fortsätt med de kalla grönsakerna och oliver. Salta.
  8. Täck tallrikarna med plastfolie. När det är dags att äta, tas tallrikarna fram och sätts in i mikron (på halva effekten, ca 3-4min). Se till att fisken är vit rakt igenom och strö på finhackad persilja.
  9. Servera gärna med pesto (egen eller köpt).
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept