Mandelpotatis- och kantarellvichyssoise med äppelbröd

4

Du behöver

  • 4 st potatisar
  • 3 st schalottenlökar
  • 0,5 l kantareller
  • 1 krm curry
  • 2 msk smör
  • 1 st svampbuljongtärning
  • 2 dl vitt vin
  • 8 dl vatten
  • salt
  • vitpeppar
  • Fyllning:
  • 1 st äpple, gärna Åkerö
  • 3 msk riven färsk pepparrot
  • 2 msk crème fraîche
  • salt
  • vitpeppar
  • 4 st portionsbröd med italiensk karaktär

Gör så här

  1. Skala och skiva potatis och schalottenlök.
  2. Fräs kantareller, lök och curry i smöret. Tillsätt potatis, buljongtärning, vin och vatten. Låt sjuda tills potatisen kokat sönder något, 7-8 min. Smaka av med salt och peppar.
  3. Riv äpplet. Blanda äpple, pepparrot och crème fraîche. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Dela bröden. Lägg i fyllningen och servera dem till soppan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept