Majskycklingbröst med rostad selleri och karljohanssvamp

4

Du behöver

  • 4 majskycklingbröst
  • salt och svartpeppar
  • 1 liten rotselleri
  • 4 stjälkar blekselleri
  • 100 g karljohansvamp
  • 0,5 rödlök
  • 0,5 dl finhackad persilja
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 1 tsk vitvinsvinäger

Gör så här

  1. Bryn majskycklingbrösten i smör tills de är gyllenbruna. Salta och svartpeppra. Ställ in dem i ugn, 15 min i 100 grader, och sedan 5 min i 220 grader.
  2. Tärna sellerin och rosta i panna med lite smör 7-8 min. Häll i rödlöken och den skivade karljohansvampen. Fräs vidare någon min och avsluta med persilja, salt och peppar.
  3. Gör en vinägrett genom att bryna 1 msk smör, olivolja och 1 tsk vitvinsvinäger. Lägg upp grönsakerna tillsammans med de uppskurna kycklingbrösten och slå vinägretten över.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept