Ljummen sallad med ädelost, bacon och rostade kavringkrutonger

4

Du behöver

  • 1 huvudsallad
  • 1 romansallad
  • 0,5 gurka
  • 1 rödlök
  • 100 g ädelost kvibille gräddädel
  • 2 pkt bacon
  • 4 tunna skivor kavring
  • 2 msk matolja
  • 1 msk sherryvinäger
  • 1 tsk smör
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Lägg ut baconet på ett galler med en djup plåt under och rosta det på 175 grader. Riv salladen och skölj den väl, låt rinna av. Skala och kärna ur gurkan och skär den fint. Skiva rödlöken i tunna ringar. Tärna kavringen i fina tärningar och stek dem i smöret, så att de blir krispiga. Blanda olja och vinäger och vänd ner salladen, gurkan och löken. Smula över osten och salta och peppra. Ta ut baconet och lägg det över salladen och sprid sedan kavringen över. Servera genast salladen då den lätt faller ihop tack vare varmt bacon och kavring.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept