Ljummen kycklingsallad med champinjoner, bacon och lök

4

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • olivolja
  • salt
  • vitpeppar
  • 16 st små steklökar
  • 150 g bacon i tärningar
  • 8 st champinjoner
  • 2 msk lätt crème fraîche
  • 2 msk finhackad gräslök
  • blandad sallad, t ex romansallad, hjärtsallad

Gör så här

  1. Pensla kycklingfiléerna med olja. Salta och peppra. Grilla i varm panna ca 3 min per sida.
  2. Skala och koka löken i lättsaltat vatten i 2 min. Skär champinjonerna i bitar.
  3. Knaperstek bacontärningarna. Tillsätt champinjoner och lök och fräs vidare i 2 min.
  4. Blanda crème fraîche och gräslök i en bunke och vänd ner salladen.
  5. Skär varje filé i två till tre skivor.
  6. Lägg upp kycklingen på en bädd av sallad och fördela champinjon- och baconmixet över.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept