Ljummen asiatisk fisksallad

4

Du behöver

  • 2 hg laxfilé
  • 2 hg tonfiskfilé
  • wasabi
  • Gari
  • (sushitillbehören wasabi och gari finns att köpa i de flesta vanliga matbutiker)
  • Sallad:
  • 1 pak choy, eller salladskål, kinakål
  • 1 chili
  • 1 ask sockerärtsskott
  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk soja
  • saften från 1 citron
  • blandad sallad, finns färdig att köpa i påse

Gör så här

  1. Skär ned chili och pak choy. Fräs i lite sesamolja i en panna. Salta och häll i soja. Låt fräsa någon min. Tillsätt sockerärtsskott och citronsaft. Vänd om och lägg upp på ett sort serveringsfat.
  2. Dra pinbenen ur laxfiléerna, skär bort skinnet och putsa lite om det behövs.
  3. Skär bitar av lax och tonfisk, lite större och tjockare än sushibitar.
  4. Bre på en aning av wasabin på varje fiskbit och lägg på någon bit ingefära också.
  5. Halstra bitarna i panna – med wasabi och gari uppåt – i 2 min. Lägg på lock och låt gå 1 min till.
  6. Lägg upp fiskbitar på salladsfatet.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept