Laxcarpaccio med tapenade

4

Du behöver

  • 1 hel lax (ca 2-3 kg)
  • 2 salladslökar
  • 2 tomater
  • 1 msk kapris
  • 3 msk pinjenötter
  • basilika
  • saften från 0.5 citron
  • olivolja

Ostar, t ex:

  • parmesan
  • grana padana
  • tapenade, köpt på burk
  • lantbröd

Gör så här

  1. Rosta pinjenötterna hastigt i het panna.
  2. Filéa fisken, dra ur de små benen och skär mycket tunna skivor. OBS! Detta kräver en riktigt bra kniv, helst en filékniv. Det är också lättare om fisken är kall/halvfrusen.
  3. Lägg skivorna på ett stort serveringsfat.
  4. Skär ned salladslök tunt, tomat i små tärningar.
  5. Lägg upp lök, tomat, kapris, pinjenötter och basilika på fatet runt om laxcarpaccion.
  6. Bred på tapenade på brödskivorna. Riv osten och/eller skär ned i stavar. Salta och peppra.
  7. Avsluta med citronsaft och lite olivolja på fatet och servera med tapenadebrödet och osten.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept