Laxcarpaccio med smörsås, tomat, färska örter och pepparrot

15 november 2007
4

Du behöver

  • 800 g färsk norsk lax
  • medelhavssalt
  • 1 dl vitt vin
  • 150 g smör
  • 2 msk vispgrädde
  • 0,5 dl hackade blandade örter, t ex dill, gräslök och persilja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk nyriven pepparrot
  • 2 förvällda och tärnade tomater
  • 1 schalottenlök

Gör så här

  1. Skiva laxen lövtunt, lägg ut på fyra tallrikar. Strö medelhavssalt över och låt marinera medan du gör såsen.
  2. Koka ner vinet till hälften tillsammans med schalottenlöken. Vispa ner små smörklickar. Tillsätt senapen, salt, vitpeppar, tomaterna och örterna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept