Lax och rotfruktsgryta

Du behöver

  • 300 g lax
  • 1 st morot
  • 1 st palsternacka
  • 0,25 st rotselleri
  • 1 st gulbeta
  • 2 st shalottenlök
  • 1 kvist timjan
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 2 dl vitt vin
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Putsa rofrukterna och skär dem till lika stora klyftor.
  2. Skiva vitlök och shalotten lök och fräs det i olivolja, tillsätt
  3. Timjan kvisten.
  4. Späd med vatten och vin , sätt på locket och sjud under lock.
  5. Tärna ner laxen i 2 cm bitar lägg i buljongen och sjud upp.
  6. Servera med nyriven pepparrot och hackad persilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept