Lax minute med citron, dragonsmör och rostade potatishalvor

4

Du behöver

  • 600 g laxfilé, utan skinn
  • 12 st mandelpotatisar
  • 2 msk solrosolja

Dragonsmör:

  • 2 msk färsk dragon eller 2 msk estdragon
  • 50 g smör
  • rivet skal av 0.5 citron
  • salt
  • svartpeppar

Till servering:

  • blandad grönsallad
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär laxen i en cm tjocka skivor.
  3. Tvätta potatisen och dela den på längden. Pensla snittytorna med olja och lägg dem i en i en ugnssäker form med snittytan upp. Ställ in dem i ugnen i ca 25 min.
  4. Finhacka dragonen. Blanda rumstempererat smör, dragon, citronskal, salt och svartpeppar.
  5. Halstra laxen 30 sekunder på varje sida.
  6. Lägg laxen ovanpå potatisen. Toppa med en klick smör som får smälta ner över laxen.
  7. Servera med citronklyftor och en blandad grönsallad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept