Lammpanna med primörer och citroncrème

Du behöver

  • 2 st lammrostbiffar
  • 8 st färskpotatisar
  • 2 knippen morötter
  • 1 knippe sparris
  • 0,25 spetskål alt. vitkål
  • 1 liten ask sockerärtor
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk chilipasta, efter tycke och smak
  • 2 msk olivolja
  • Citroncrème
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 st citron
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 tsk tabasco
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Putsa rostbiffen och skiva den i 1/2 cm tunna skivor.
  2. Blanda chilipasta, skivad vitlök och olivolja i en skål eller burk med lock.
  3. Lägg i rostbiffen och låt gärna dra över natten i kylskåp.
  4. Vispa crème fraîche hårt med en handvisp.
  5. Smaksätt med rivet citronskal, olivolja, tabasco och svartpeppar.
  6. Putsa primörerna och koka dem i lättsaltat vatten.
  7. Börja med potatisen ca 10-15 min, lägg sedan i morötterna i 5 min, sparris och sockerärtor i 3 min och till sist spetskålsbladen någon minut.
  8. Slå av vattnet från primörerna och låt en klick smör smälta över dem.
  9. Stek rostbiffen i grillpanna, ca 1/2 minut på varje sida.
  10. Varva rostbiffen och primörerna på en tallrik och servera med en klick av citroncrèmen.
  11. Snapsrekommendation: O.P. Anderson
  12. Den kraftfull och komplexa smaken i O.P. Anderson matchar den kraftfulla kryddningen i lammpannan där kumminen i snapsen kompletterar vitlöksmaken på ett fint sätt. Fänkålskaraktären i O.P. Anderson kompletterar dessutom primörerna utan att ta överhanden.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept