Lammkotletter med legymer Barigoule

4

Du behöver

  • 12 st lammkotletter
  • 2 st kronärtskockor
  • saften från 0.5 citron
  • 2 st morötter
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 8 st smålökar
  • 2 st majrovor
  • 3 kvistar färsk timjan
  • 2 st lagerblad
  • 0,5 dl olivolja
  • 4 dl vitt vin
  • 8 st cocktailtomater
  • 1 st litet knippe sparris
  • färsk basilika
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Skala kronärtskockorna och putsa bottnarna rena från allt "skägg". Pressa över citron så att de inte mörknar.
  2. Skala och skiva morötter och vitlök. Skala smålöken. Skala och klyfta majrovorna.
  3. Fräs morötter, vitlök, smålök, timjankvistar och lagerblad i olivolja.
  4. Tillsätt kronärtskocksbottnarna, majrovorna och vinet. Sjud under lock 10-15 min.
  5. Skär tomater och sparris i bitar. Tillsätt dem och sjud ytterliggare i 1 min. Smaka av med finstrimlad basilika, salt och vitpeppar.
  6. Stek lammkotletterna i smör ca 2 min per sida. Salta och peppra.
  7. Servera grönsakerna med sin buljong och lammkotletterna på sidan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept