Kycklingterrine

8

Du behöver

  • 10 st kycklingfiléer, 6 till malning
  • 1 pkt bacon
  • 1 st gul lök
  • 0,5 dl pistagenötter
  • 1 st ägg
  • 3 dl grädde
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Tärna 4 kycklingfileer fint och sautera löken. Kör färsen i mixer tillsammans med ägget tills det binder.
  2. Kyl ner smeten i frysen. Då den är kall kan den blandas med grädden. Smaksätt med svartpeppar och salt.
  3. Klä en form med baconskivor, blanda ner löken och pistagenötterna i färsen och häll den i formen.
  4. Grädda limpan i 120 g varm ugn i vattenbad tills den uppnår 60 g i kärntemp.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept