Kycklingspett med rostad potatis- och tomatsallad

4

Du behöver

  • 500 g urbenade kycklinglår
  • Marinad:
  • 1 msk soja
  • skalet från 0.5 citron
  • 1 msk finhackad färsk timjan
  • 0,5 dl olivolja

Potatis- och tomatsallad:

  • 8 potatisar
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 3 tomater
  • 2 msk hackad persilja
  • socker
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda samman soja, citronskal, timjan och olja. Lägg i kycklinglåren och marinera i ca 30 minuter.
  3. Skala potatisen. Skär den i klyftor och lägg i en ugnssäker form, ringla lite olivolja över. Salta, peppra och ställ in i ugnen. Tillaga sammanlagt 30 minuter.
  4. Trä upp kycklingen på grillspett och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Salta och peppra. Ställ in i ugnen tillsammans med potatisen efter ca 15 minuter.
  5. Skala och skär löken i ringar. Skär tomaterna i klyftor. Krydda löken och tomaterna med salt, socker och svartpeppar. Lägg dem i formen ihop med potatisen och låt dem steka med de sista 10 minuterna.
  6. Tag ut formen och vänd ner persiljan. Lägg upp tomat- och potatissalladen med kycklingspetten överst och skeda över lite sky från kycklingen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept