Kycklingschnitzel med buljongkokta grönsaker

4

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • 4 potatisar
  • 1 fänkål
  • 1 silverlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl vitt vin
  • 5 dl vatten
  • 1 ask cocktailtomater
  • 0,5 kruka färsk oregano
  • salt och peppar
  • olivolja
  • 0,5 citron
  • 1 dl kärnfria och goda oliver

Gör så här

  1. Skiva potatis och lök, klyfta fänkålen. Koka upp vin, vatten, salt och buljong och lägg i alltihop. Koka under lock ca 10 min.
  2. Skär tomaterna i klyftor och blanda med färsk oregano. Snitta kycklingfiléerna som schnitzlar, pensla med olivolja, peppra och riv citronskal över.
  3. Halstra schnitzel på hög värme, en min på var sida. Salta och peppra.
  4. Blanda i tomaterna och oregano i ragun. Slå av värmen.
  5. Servera i djup tallrik med rikligt med buljong. Lägg i oliverna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept