Kycklinggryta med cider, katrinplommon och äpplen

Fredrik Eriksson ny

Kycklinggryta med cider, katrinplommon och äpplen

11 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 400 g kycklinglår benfri (grova bitar)
  • 6 potatisar
  • 0,5 gul lök
  • 1 msk smör
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl äpplecider osötad
  • 2 äpplen
  • 2 msk katrinplommon, hackade
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 1 msk soja

Gör så här

  1. Skiva potatisar och grovhacka löken, fräs den i smör så att den ta lite färg. Slå på buljongen och cidern och låt koka ca 8-10 min. Fräs kycklingbitarna i het panna smaksätt med katrinplommonen, apelsinskalet, dijonsenapen och soyan. Klyfta äpplena och lägg dem i potatisen och låt sjuda under lock i 3 min. Lägg över kycklingen i grytan och låt det koka ihop. Salta och vitpeppra och avsluta med persilja.