Kycklingbröst med potatisbakelse samt mynta- och limeveluté

4

Du behöver

  • 0,75 l grädde
  • 0,5 l kycklingfond
  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 kg potatis
  • 1 knippe mynta
  • 1 st lime
  • 1 st rotselleri
  • 2 st stora morötter
  • 2 st palsternackor
  • 1 st kålrot
  • 2 st äpplen
  • 2 st grönsalladshuvuden
  • 0,5 dl majsstärkelse
  • 3 cl calvados
  • 1 knippe bladpersilja
  • 1 dl balsamvinäger
  • 2 st schalottenlökar
  • lagerblad
  • timjan

Gör så här

  1. Stek kycklingbröstfiléerna i panna.
  2. Potatisbakelse: Koka 1/3 av potatisen i saltat vatten i 20 minuter. Råriv under tiden resten av potatisen och stek i panna med salt och peppar. När den kokta potatisen är klar mosas den ihop med lite olivolja som man har mixat med bladpersiljan till ett vackert grönt mos. Täck kanterna av små runda formar med den stekta potatisen och fyll upp inuti med moset. Lägg ett lock med stekt potatis över öppningen och baka av i ugn i 7-10 minuter.
  3. Mynta- och limeveluté: Mixa kycklingfond med mynta och lime tills den är slät. Slå upp den i kastrull och tillsätt grädde. Red av den med majsstärkelse och tillsätt salt och peppar.
  4. Rotfruktsknippe: Skär avlånga stavar av morötter, rotselleri, kålrot och palsternacka. Blanchera dem snabbt. Fräs med lite finhackad schalottenlök, olivolja, salt och peppar.
  5. Äpple- och salladsknyte: Blanchera grönsalladen tills den blir mjuk och lätt att jobba med. Finhacka äpplena och sautera ihop det med calvados tills det
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept