Kumminkryddad strömming med laxrompotatis

4

Du behöver

  • 8 st strömmingsfiléer
  • 8 st färskpotatisar, kokta
  • 2 msk matolja
  • 1 msk kummin, hel
  • 30 g laxrom
  • rädisor till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg strömmingsfiléerna med skinnsidan uppåt på en plåt.
  3. Stöt kummin i en mortel och smula över strömmingsfiléerna.
  4. Droppa på lite olja och salta efter smak.
  5. Ställ in plåten med strömmingsfiléerna i ugnen och rosta i ca 7-8 min.
  6. Skiva färskpotatisen medan de fortfarande är ljumma och lägg upp på fyra assietter.
  7. Lägg en klick smör på potatisskivorna och lägg sedan de ljumma strömmingsfiléerna ovanpå.
  8. Garnera med laxrom på toppen och ett par rädisor bredvid på tallriken.
  9. Snapsrekommendation: Aalborg Jubileum
  10. Aalborg Jubileum är huvudsakligen kryddad med koriander och dill vilket passar mycket bra tillsammans med både sill och strömming.
  11. Kumminkryddningen i strömmingen och dillen i snapsen är tillsammans en lika lyckad som klassisk kombination där smakerna verkligen gifter sig med varandra.
  12. Den mjuka dillkaraktären i Aalborg Jubileum förhöjer på ett självklart sätt laxrommens mjuka sälta.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept