Kryddpepparjärpar med äpple och savoykål, grov mandelpotatispuré med persilja och pepparrot

4

Du behöver

  • 400 g köttfärs
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 st gul lök
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm krossad kryddpeppar
  • 1 ägg
  • smör
  • 2 st äpplen
  • 0,25 huvud vitkål eller savoykål, ca 400 g
  • 1 tsk socker
  • 3 dl torr cider
  • 1 hönsbuljongtärning
  • Potatispuré:
  • 5 hg mandelpotatis
  • 2 msk smör
  • 1 knippe persilja
  • 1 liten pepparrot

Gör så här

  1. Blanda ströbrödet och mjölken i en bunke. Skala och finhacka löken. Rör ner köttfärs, lök, salt, kryddpeppar och ägg. Arbeta detta till en jämn färs. Forma små järpar med hjälp av en matsked. Bryn dem i smör runt om i en stekpanna. Skala äpplena, kärna ur och skär dem i klyftor. Skär kålen i grova bitar. Fräs äpplena och kålen i smör och socker i en gryta tills det börjar ta färg. Tillsätt cidern och buljongtärningen. Låt det koka ihop några minuter och lägg sedan i järparna. Låt det koka ytterligare ca 5 minuter. smaksätt med salt och peppar.
  2. Potatispuré:
  3. Skala potatisen och koka den i lättsaltat vatten. Slå av vatten och stöt den med en puréstöt tillsammans med smöret. Finhacka persilja och riv pepparrot över. Smaksätt med vitpeppar och salt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept