Kryddigt fläsk med äpple och katrinplommon

Du behöver

Fläsket:

  • 500 g benfritt revben, eller fläsksida
  • 30 g smör
  • 1 msk soja
  • 2 msk honung
  • 1 krm malen kardemumma
  • 1 krm malen ingefära
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 1 krm malen kryddpeppar
  • 2 krossade lagerblad

Äpple- & katrinplommonkompott:

  • 10 g smör
  • 2 msk farinsocker
  • 1 kanelstång
  • 2 äpplen (gärna Ingrid Marie), klyftas med skalet kvar
  • 8 katrinplommon, blötlagda
  • 1 msk vinäger

Gör så här

  1. (8 bufféportioner)
  2. Fläsk:
  3. Smält smöret och slå i soja och honung.
  4. Blanda samman med kryddorna och gnid in i köttet.
  5. Stek på 100 grader i ugn ca 1 1/2 timme.
  6. Höj värmen sista 15 minuterna till 250 grader så att köttet får en fin yta.
  7. Låt köttet vila och skär sedan i 1/2 cm tjocka skivor.
  8. Kompott:
  9. Smält smöret och tillsätt farinsocker och kanel.
  10. Låt det karamellissera något.
  11. Tillsätt äpplen, katrinplommon och vinäger.
  12. Låt koka ihop i 10 minuter och smaka av.
  13. Servera kompotten till köttet.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept