Krabbsallad

4

Du behöver

  • 2 stora färska krabbor
  • 0,5 äpple, gärna Aroma
  • 0,5 gurka
  • 2 msk hovmästarsås, se s 66
  • 2 msk finhackad dill
  • rivet skal av ½ vältvättad citron
  • 2 msk finhackad dill
  • 4 skivor formbröd
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Öppna krabborna och lyft ur köttet. Bryt av klorna, spara dem och
  2. Krabbskalen till serveringen.
  3. Kärna ur och skär äpplet i fina tärningar. Tärna gurkan.
  4. Lägg krabbkött, äppel- och gurktärningar, citronskal, dill och hovmästarsås i en skål. Blanda försiktigt.
  5. Skär bort kanterna på brödet och dela det i trekanter. Hetta upp smöret i en stekpanna. Stek i brödet cirka 1 minut i smör på varje sida.
  6. Fyll krabbskalen med salladen. Servera det stekta brödet och krabbklorna vid sidan om.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept