Köksskola kyckling

4

Du behöver

  • 2 st kycklingar
  • olivolja
  • vitlök
  • basilika
  • dijonsenap
  • citron
  • vitt vin
  • lagerblad
  • timjan
  • svartpeppar
  • hel vitpeppar
  • yakitorisås
  • bambupinnar/ små grillspett
  • 1 huvud romansallad
  • 1 st lollorossosallad
  • 1 ask machésallad
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 st morot
  • 1 st gul lök
  • 0,25 st rotselleri
  • 0,5 st purjolök
  • crème fraiche
  • rödvin

Gör så här

  1. Fredrik styckar kycklingen till klubbor, vingar, kycklingbröst (filé) och ett skrov som blir kvar.
  2. Buljong (fond):
  3. Ta kycklingskrovet och skär bort fettet. Stycka i grova bitar som svettas i lite olivolja på låg temperatur. Skala morot, lök och rotselleri och skär i sockerbitsstora bitar. Lägg i grönsakerna. Tillsätt vitlök, timjan, lagerblad och hel vitpeppar. Fräs en stund. Tillsätt vitt vin och vatten och låt småsjuda ett par timmar till en kraftig fond.
  4. Kycklingbröst:
  5. Fräs bröstet med skinn i en stekpanna med smör. Krydda med vitpeppar och salt. Stek sakta i ca 15 minuter. Servera på en sallad av romantoppar och machésllad kryddad med svartpeppar, salt och olivolja. Rippla över en varm dressing som består av crème fraiche som får koka ihop med lite dijonsenap, en gnutta av fonden, salt och vinäger.
  6. Coq au vin:
  7. Dela klubban i två bitar och det andra kycklingbröstet också. Marinera i rikligt med rödvin, ett krossat lagerblad, skivad vitlök, gul lök och timjan. Låt dra öv
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept