Karl Ljungs kronärtsskockssoppa

4

Du behöver

  • 4 st skalade och kokta kronärtsskockor
  • 50 g smör
  • 2 msk schalottenlöksvinäger (el. vitt vin)
  • 0,5 dl finskuren bladpersilja
  • 4 st hackade schalottenlökar
  • 2 st hackade vitlöksklyftor
  • 1 liter kycklingbuljong
  • 2 dl grädde
  • 2 hg rökt lax skuren i tärningar
  • 8 st skalade kokta gröna sparrisar
  • 2 dl stekta kantareller

Gör så här

  1. Fräs löken och skockorna i smör.
  2. Tillsätt vinägern och koka upp.
  3. Slå på buljongen och låt koka ca 10 min.
  4. Häll i grädden och koka upp.
  5. Mixa soppan och sila av.
  6. Slå upp soppan i en kastrull och smaka av med salt och peppar.
  7. Skär av knopparna på sparrisen och strimla stjälken.
  8. Lägg kantareller, sparrisar och lax i botten på tallriken och slå soppan över.
  9. Toppa med den strimlade persiljan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept