Jannes crèpe med vaniljsufflé

6

Du behöver

  • Vaniljkräm:
  • 400 g mjölk
  • 2 st kluvna vaniljstänger
  • 200 g äggula
  • 50 g vetemjöl
  • 100 g socker
  • Maräng:
  • 240 g äggvita
  • 10 g citronsaft
  • 40 g socker

Crèpesmet:

  • 125 g vetemjöl
  • 25 g socker
  • 2 dl mjölk
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 2 st ägg
  • 2 st äggulor
  • 5 g salt

Gör så här

  1. Vaniljkräm:
  2. Koka upp mjölken och vaniljstängerna. Slå den heta mjölken över äggblandningen. Vispa och sätt tillbaka på plattan. Låt det koka ordentligt. Plasta krämen så att den inte får skinn.
  3. Maräng:
  4. Vispa alla ingredienserna styvt. Blanda först ner 1/3 av marängen i krämen och vänd sedan försiktigt i resten.
  5. Crèpesmet:
  6. Vispa ihop alla ingredienserna och låt svälla i 30 minuter. Grädda tunna pannkakor. Lägg ca 2 msk sufflésmet
  7. På ena crèpehalvan och vik över den andra som ett lock. Grädda i 200 grader i ca 5 minuter.
  8. Servera med t.ex. en hallonsorbet.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept