Havskräftor i tomat och örtgrädde

4

Du behöver

  • 12 st råa havskräftstjärtar
  • 1 stor tomat
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl vitt torrt vin
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl blandade, grovhackade örter, t.ex. persilja, basilika, gräslök
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Gör så här

  1. Skär tomaten i små bitar. Hetta upp oljan i en lågkantad kastrull och halstra kräftstjärtarna på hög värme i ½ minut. Tillsätt tomat och vin. Rör ner senap, grädde och sist örterna. Salta och peppra. Låt det hela koka ihop någon minut innan den läckra anrättningen serveras med ett gott bröd, t.ex. italienskt lantbröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept